Brand, Probleme cu aerul, UMIDIFICATOARE, Umiditate

5 pași care te vor ajuta să reduci consumul de medicamente pentru afectiuni respiratorii

Pandemia a adus cu ea cheltuieli, probleme fizice și emoționale pentru unii, iar pentru alții, profituri inimaginabile.

1. CONȘTIENTIZAREA

Conform rezultatelor studiului Pharma & Hospital Report, Cegedim Customer Information estimează că în perioada octombrie 2021 – septembrie 2022, volumul total al medicamentelor eliberate către pacienți, în România, a fost de 706,1 milioane cutii, în creștere cu 8.7% față de consumul din perioada octombrie 2020 – septembrie 2021.

Tot de-aici reiese și creșterea de care a beneficiat piața medicamentelelor destinate sistemului respirator. În același context pandemic, perioada octombrie 2021-septembrie 2022 a înregistrat o creștere de 31.6% în volumul cutiilor solicitate de pacienți și o creștere în valoare de 44.4% față de aceeași perioadă a anului trecut (oct 2020-sept2021).

Practic, în medie, românii au cheltuit cu 44.4% mai mult decât anul trecut, pe medicamente care să îi ajute la o respirație optimă. Fie au cumpărat mai mult, fie mai scump, fie amândouă.

Cegedim: Piața Farmaceutică în Q3/2022 – Comunicat de Presă, 28.11.2022

2. CAUZE POSIBILE

Virusurile, bacteriile, alergenii, poluarea sunt factorii care contribuie la problemele sistemului respirator.  La acest pas trebuie să depistăm care sunt factorii care au impact major asupra fiecăruia dintre noi, luând în calcul mediul în care trăim, obiceiurile noastre, așezarea geografică.

Să nu zăbovim prea mult la pasul acesta. E important doar sa ne dam seama că putem îmbunătăți situația. Cu cât vom analiza mai mult, cu atât vom avea tendința de a ne izola pentru ca lucrurile tind să scape de sub controlul nostru.

 

3. MOMENTUL ALEGERII. INVESTIM ÎNTR-O CALITATE BUNĂ A AERULUI SAU CHELTUIM PE MEDICAMENTE?

Ce alegem? Să prevenim sau să tratăm? Discutia se dă între cele două:

  1. Asigurăm o calitate bună a aerului pe care îl respirăm? Ușor de zis, greu de făcut!

SAU

  1. Tratăm în continuare cu medicamente?

Mare atenție ce și cum prevenim! Și sistemul farmaceutic este pregătit pentru persoanele care aleg aceasta direcție! Avem și din partea lor, la dispoziție, o gamă variată de medicamente menite să prevină orice afecțiune. Dar oare așa vrem să prevenim?

4. PREVENȚIE EFICIENTĂ

S-a demonstrat că umiditatea optimă în aerul interior este între 40-60%. Intervalul în care se inhibă majoritatea factorilor care generează afecțiuni respiratorii. Graficul alăturat arată cum prin asigurarea unei umidități optime putem scăpa de o mulțime de probleme.

Factorii care generează o calitate scăzuta a aerului interior sunt: poluarea, umiditatea scăzută sau umiditatea ridicată.

La acest pas trebuie analizat mediul în care trăim. Umiditatea este scazută sau este ridicată? Poluarea, fie că e praf, fie că stăm în zone aglomerate, fie că suntem încojurați de alergeni (ambrozie, grâu, rapiță) prezintă un factor care pune în pericol sănătatea?

5. STABILIREA DIRECȚIILOR

  • Dacă constatam umiditatea scăzuta – există nevoia de un Umidificator de aer eficient!
  • Dacă constatăm umiditatea ridicată – nevoia de Dezumidificator eficient!
  • Dacă umiditatea este optimă și poluarea este factorul care determină disconfort – nevoie de Purificator eficient!

Pentru mai multe indicații și răspunsuri la întrebările tale poți accesa echipa Venta (www.umidificator-venta.ro) sau Lifeart (www.lifeart.ro)!  Ei te vor ajuta să cunoști calitatea aerului interior și te vor îndruma spre a obține rezultatele de care ai nevoie!

Postări simliare