Beneficiile utilizării, Probleme cu aerul, Umiditate

Relația dintre umiditate, COVID19 și sănătatea ta.

Gripa este o adevarată problemă globală care afectează peste 5-10% din adulti și până la 20-30% din copii anual rezultând în 3 până la 5 milioane de cazuri grave și între 250.000-500.000 de morți. Recent, noul coronavirus (COVID19) a dat cifrele peste cap prin capacitatea impresionantă de răspândire.

Răspândirea COVID19 și NPI

Umiditatea scăzută din aer a fost asociată cu explozii ale cazurilor de gripă în special în zone cu climă temperată. Exploziile de gripă sunt asociate în special cu densitatea umană în spații închise, în special copii fiind factori importanți de transmitere a virusului gripal. Aceștia din urmă petrec mult timp în interior și nu sunt conștienți de nevoia de distanțare socială (scoală, grădiniță, locuri de joacă).

Metodele de intervenție non-farmaceutică (Non-pharmaceutical interventions sau NPI) sunt extrem de atractive și ajută la prevenția și reducerea cazurilor de gripă, inclusiv COVID19. Practic aceastea se referă la orice metodă care nu implică medicație sau vaccin. Acestea nu au pretenția de a rezolva problema, ci la a ajuta în prevenția și reducerea efectelor virusurilor.

Aerul uscat și impactul asurpra răspândirii COVID19

Un studiu făcut la o școală a testat dacă umiditatea relativă crescută va avea impact asupra transmiterii și supraviețuirii virusului gripal. Au fost luate mostre din aer și de pe obiectele din clase. Toate mostrele au fost duse la laborator pentru a fi testate și a se determina prezenta virusului de gripă, dar și densitatea acestuia raportată la spațiul de desfășurare al studiului.

În urma studiului s-a observat o reducere semnificativă (p<0.05) a numărului total de mostre cu rezultat pozitiv pentru gripă (atât aer căt și obiecte) și a copiilor genomului viral în spațiile umidificate.

Acest studiu sugerează că umidificarea artificială poate controla exploziile de gripă în climatele temperate. Studiul arată că în spațiile fără umidificare artificială au fost de 2.3 ori mai multe cazuri cu mostre pozitive în comparație cu încăperile umidificate artificial.

Care este cea mai bună alternativă de prevenție NPI?

Umidificarea aerului interior nu doar că va reduce expunerea la virusul de gripă, dar va ajuta la creșterea capacității de concentrare, va scădea gradul de stres și oboseală și va oferi o stare de bine.

Venta este cel mai important producător de umidificatoare și purificatoare de aer din lume cu o experiență de aproape 40 ani în domeniu. Venta folosește cele mai bune tehnologii și cea mai eficientă metodă de umidificare: evaporarea la rece.

Pentru a ne proteja pe noi și pe copii noștri este indicat să folosim un umidificator de aer. Acesta va aduce un plus de protecție și de bunăstare. Vezi produsele în magazin: https://umidificator-venta.ro/categorie-produs/umidificatoare/.

Sursa AICI

Postări simliare