Beneficiile utilizării, Probleme cu aerul, Tehnologie, UMIDIFICATOARE, Umiditate

“Am luat un umidificator și îmi scade calitatea aerului” – Studiu de caz

Nivelul senzorului PM2.5 crește cum pun în funcțiune umidificatorul. Ce se întâmplă?

Aceasta era problema pe care o avea persoana care a sunat la VENTA, pentru suport.

Cum s-a ajuns la asta?

Nas uscat, praf în exces, probleme cu somnul, au fost câteva semne. S-a măsurat umiditatea relativă din încăpere. Era sub 40%. S-a constatat nevoia achiziționării unui umidificator pentru a regla umiditatea. S-a achiziționat un umidificator “în limita bugetului”, căci toate fac același lucru, umidifică.

De unde vine problema?

Fie că vorbim despre aparate de umidificat cu ultrasunete sau despre cele cu aburi, ambele aduc forțat umiditate în încăpere. Atunci când vaporii de apă eliberați forțat intră în contact cu particulele de praf, acestea cristalizează și se transformă în așa numitul “praf alb. De-aici și valoarea ridicată a indicatorului de particule PM 2.5 pe care o înregistra senzorul de calitate a aerului.

Cum s-a rezolvat situația?

Există trei tipuri de umidificatoare: cu ultrasunete, cu abur sau mașini de spălat aerul (prin evaporare la rece).

Ce fac de fapt mașinile de spălat aerul?

Captează tot aerul din încăpere, îl spală de praf/polen/păr de animale (particule mai mari de 10 microni) cu ajutorul setului de discuri care se rotește în apă. Ulterior eliberează aerul curat și umidificat. Este un proces natural care aduce umiditatea la valoarea optimă, fără riscuri. https://umidificator-venta.ro/categorie-produs/umidificatoare/

O mențiune ar fi faptul că putem avea impresia că umidifică mult mai încet decât celelalte tipuri de umidificatoare. Particulele de aer umidificat, fiind foarte mici ele se împrăștie uniform pe toată suprafața spațiului pentru care este destinat, umidificând astfel nu numai aerul, cât și lucrurile care au nevoie de umiditate pentru a se păstra în formă bună.

Cât de important este să ai un sistem de senzori care să măsoare calitatea aerului?

În aceste situații, când vrei să ai grijă de calitatea aerului pe care îl respiri, ai nevoie de un ghid. Un sistem de senzori, de exemplu ca cel de la VENTA, îți poate aduce în vizor situația și problemele reale cu care te confrunți. https://umidificator-venta.ro/shop-2/accesorii-umidificatoare-aer/unitate-smart-venta-airsense-pro-as150/

Umiditatea relativă – interval optim de umiditate 40-60%. Sub 40% este risc de probleme respiratorii, uscăciune la nivelul ochilor, mâinilor și modificări structurale ale obiectelor naturale (parchet, mobilă din lemn, țesături, tablouri etc). Peste 60% este risc de mucegai și igrasie.

VOC – Compuși Organici Volatili – particule eliberate atât din lemn și materiale plastice, cât și urme de benzen, metanol care sunt un pericol pentru sănătate (majoritatea mirosurilor neplăcute).

CO2 – nivelul Dioxidului de Carbon din interiorul spațiul

PM10 – particulele mai mari de praf, de până la 10 microni. Unele dintre ele pot fi văzute și cu ochiul liber.

PM2.5 – particulele mici de praf care de obicei nu sunt filtrate de mucoasa nazală și ajung direct în plămâni.

PM1 – particulele de praf ultrafin, de până la 1 micron.

Formaldehidă: unul dintre cele mai răspândite și omniprezente substanțe chimice în orice mediu , inclusiv acasă . Cele mai semnificative cantități provin din fumul de eșapament , fumul de la anumite tipuri de sobe , incineratoare și chiar fum de țigară.

#umidificatoareleVENTA #spalatordeaerVENTA #umiditatenaturala #crestemcalitateaaerului #farariscuri

#unitatesmartVENTA #senzoridecalitateaaerului