ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Venta produce numai aparate de umidificare și purificare a aerului. Pe principiul comercial capitalist vei deveni foarte bun atâta timp cât perseverezi și inovezi într-un singur domeniu. Nu considerăm că avem o concurență slabă dar cele mai bune umidificatoare le vei găsi la Venta. Acest fapt nu îl spunem noi, ci cei peste 2,5 milioane de clienți mulțumiți.

Pentru seria 5 de la Venta

Rezervorul umidificatorului este indicat să se reumple zilnic pentru a avea suficientă apă. Pentru mediile foarte uscate sau în timpul primelor zile de folosire, se poate observa că apa se evaporă mult mai repede. Veți observa că toate obiectele din spațiul unde amplasați aparatul vor absorbi umiditatea.

Pentru seria 6 de la Venta

Rezervorul este considerabil mai mare dar tot se va goli. Aparatul vă va afișa pe display un mesaj cum că rezervorul este gol.

 

Pentru seria  5 de la Venta-

La fiecare 10-14 zile, carcasa inferioară a umidificatorului de aer ar trebui ștearsă cu un burete umed. Dispozitivul de discuri ar trebui clătit și/sau periat cu o perie sau cu un burete. Periodic, soluția de curățat Venta poate fi folosită pentru o curatare mai profundă. Atenție: a nu se introduce apă la motor. Pentru mai multe informații va rugăm citiți Manualul de Instructiuni.

Pentru seria 6 de la Venta-

Aceste aparate pot funcționa o perioadă mai mare fără a se interveni. Discul igienic VENTA va asigura o igienă optimă până la 3 luni. Pe afișajul aparatului va apărea un mesaj care vă va anunța că discul igienic s-a epuizat și e nevoie să-l înlocuiți.

Pe lângă acest disc, periodic veți fi nevoit să faceți o curățare completă a aparatului. Aceasta se face cu soluția de curățare de la Venta. Pe afișajul aparatului vă va apărea mesajul Curatare Necesară. Consultați manualul pentru această operație.

Valabil pentru ambele serii, 5 și 6 

Se face doar o curațare generală cu Soluția de curățat Venta înainte de folosirea Umidificatorului și Purificatorului Venta.

Sfat: Folosirea Soluției de curățat Venta este recomandată înainte de depozitarea aparatului pentru o perioada mai lungă de timp, pentru îndepartarea depozitelor de minerale ce ar putea să se formeze în timp.

Nu, deoarece continutul Aditivului de tratare a apei nu se evaporă. Doar adaugați apa proaspată pentru a reactiva Aditivul de tratare a apei. O doză va proteja aparatul de “umplerea” sau degradarea depunerilor pentru 10-14 zile.

 

Pentru seria 5 de la Venta-

Aparatul va intra în stand-by. Ledul roșu va fi aprins.

Aditivul Venta de tratare a apei nu se evaporă niciodata impreuna cu apa! Acesta retine particulele de praf colectate din aer pe fundul carcasei inferioare unde rămâne până când este spalat. Totuși, Aparatul Venta umidifică si purifică doar atunci cand are apă. Daca apa s-a evaporat în întregime, funcționarea aparatului nu este afectată, însă acesta va rămâne pentru perioada până la reumplere în modul stand-by.

Pentru seria 6 de la Venta-

Aparatele din seria 6, în funcție de configurație pot avea două moduri în care acționează când vasul de apă este gol sau la limita minimă.

Umidificatoarele LW60T, LW 60 T wifi, LW 62 T, LW 62 WIFI vor intra în modul stand by când rămân fără apă. Cele automate în mod normal (fără întreruperi ale apei cu care sunt alimentate) vor funcționa non stop. Cele cu rezervor vor intra în modul stand-by afișând pe display mesajul Rezervor GOL.

Pentru seria 5 de la Venta

Da. Aditivul igienic Venta de tratare a apei previne formarea depunerilor de minerale greu și dificil de îndepărtat – orice sediment poate fi cu usurință clătit. În plus, Aditivul Venta îmbunatățește eficiența aparatului, creând o peliculă fină pe suprafața discurilor permițând folosirea la maxim a fiecărei suprafațe a dispozitivului de discuri. Aditivul igienic Venta de tratare a apei previne, de asemenea, mirosurile neplăcute și are rolul de a reține particulele de praf sau orice alte particule pana la 10 microni.

Pentru seria 6 de la Venta

Nu. Igiena e asigurată de Discul Igienic ce are în esență același rol.

Venta se folosește tot anul!

Aparatul functioneaza cel mai bine în incaperi închise pentru a mentine un nivel constant de umiditate – așa cum se țin închise ușile și ferestrele atunci când aparatul de aer condiționat este pornit. Ușile dintre camere pot fi deschise pentru circularea aerului. Totusi, aerisirea camerei se poate face fara probleme periodic inclusiv vara(dimineata si/sau seara) sau de câte ori este necesar.
Deși nivelul de umiditate va scădea, va reveni usor la nivelul optim dupa închiderea ferestrelor sau a ușilor de aerisire.

Pe timp de vară aparatul va funcționa cu efect de ventilație încrucișată, absorbind particulele din aer și menținând un climat plăcut și un aer purificat.

Pentru cei mai sensibili la umiditate vara, aparatele din seria 6 pot funcționa doar pe funcția de purificare (cele dotate cu filtru).

Umidificatorul și Purificatorul Venta trebuie amplasat cat mai strategic pentru a putea absorbi cât mai mult aer. Amplasarea trebuie să se facă astfel încât aerul să fie absorbit prin partea superioară a aparatului și emanat prin partile laterale. Este necesar să se lase un spațiu deschis în ambele parți laterale de cel putin 20 cm pentru a permite circularea aerului.

 

Nu.

Acest lucru nu este posibil datorita modului în care a fost construit și gândit Sistemul. Peste un anumit nivel al umiditatii aerul devine mai greu, facand imposibilă evaporarea. Astfel, se evapora doar aerul cu o greutate si umiditate optima. (vezi și întrebarea 2)

Un nivel optim de umiditate recomandat de medici este intre 45-55%. Cativa factori ce afecteaza nivelul de umiditate sunt: caldura/frigul, izolatia casei, amplasarea casei, circulatia aerului si cantitatea de apa din aparat (este indicat sa se reumple zilnic aparatul pentru a avea suficienta apa). 

 

Datorită multiplelor efecte benefice: purifică aerul de praful domestic, noxe, curață aerul de mirosuri neplăcute, umidifică aerul uscat de la sistemul de încălzire sau cel de răcire (aparatele de aer conditionat răcesc dar si dezumidifică aerul),  producatorii recomanda folosirea aparatului tot timpul anului. Datorită construcției simple și robuste, acesta este construit sa dureze o viață. Aparatele Venta sunt foarte economice, consumul fiind mai mic ca cel al unui bec de 40W.

 
 

Venta a fost prima companie ce a patentat tehnologia de evaporare a apei de pe discuri.

Atât la seria 5 și la seria 6 se utilizează aceeași tehnologie, diferența fiind că la seria 6 discurile sunt imprimate cu o tehnologie 3d ceea ce face ca suprafața desfășurată să fie mai mare pentru același diametru al discului.

Concret, aerul este absorbit în aparat prin partea superioară la seria 5 și prin laterale la seria 6 și trecut prin sistemul de discuri, spălat și umidificat, încarcat cu exact nivelul optim de umiditate conform calculelor producătorului și eliminat în încăpere. În momentul în care s-a atins nivelul optim de umiditate în întreaga încăpere , apa nu se va mai evapora datorita modului în care a fost construit sistemul, astfel încât nu poate elimina aer cu un nivel mai mare de umiditate, datorita greutății acestuia. În acest mod, orice exces de umiditate este exclus.

 
 

Odată cu aerul uscat, particulele purtate de acesta (praf domestic, polen, fum de țigară, praf poluat), sunt efectiv trase înăuntru prin intermediul ventilatorului și apoi forțate să treacă printr-un sistem de discuri rotative inovat de Venta. Particulele se lipesc de paletele ude ale discului și sunt trase în apă. Apoi doar apa pură se evaporă datorită Aditivului Igienic Venta care, retine particulele mici până la 10 microni. Particulele colectate ramân pe fundul vasului de apă al aparatului și pot fi îndepărtate sau șterse la fiecare 10-14 zile. Același sistem de discuri scoate aerul din apă și îl aduce la nivelul aceluiasi ventilator care, dintr-o nouă poziție, va forța aerul să iasă din aparat spălat și purificat. (vezi si pagina  cu tehnologia Venta)

Pentru seria 6 Venta a venit cu cel mai performant filtru Hepa, ce oprește 99,95 % din particulele aeropurtate.