Tutoriale

Tutorial – Cum faci curățarea umidificatorului Venta (Seria 5 și Seria 5 Comfort Plus)

Tutorial – Cum faci curățarea umidificatorului Venta (Seria 5 și Seria 5 Comfort Plus)

La fiecare două săptămâni umidificatorul Venta trebuie desfăcut și curățat mai în detaliu. Cu toate că aditivul igienic face o treabă excelentă în a împiedica formarea bacteriilor și a menține aparatul, după două săptămâni de utilizare însă, înainte să adăugăm din nou aditiv igienic, se recomandă o curățare ușoară. De ce? Pentru că carcasa superioară, carcasa inferioară și palele ventilatorului vor avea mizerie evidentă pe ele. Dacă le curățăm, ne asigurăm că aparatul este complet igienic și funcționează la capacitate maximă, așa cum a fost intenționat.

Așadar, haideți să parcurgem pașii.

Pasul 1:

Apasă clapetele din stânga și dreapta butoanelor de control de pe consola superioară. Apasă-le simultan.

 

 

 

 

 

 

Pasul 2:

Împinge în laterale cele patru laturi care alcătuiesc carcasa superioară. Începe cu laturile pline, cele fără fante (în cazul modelelor LW14,LW24,LW44 – începe cu laturile cu fante). În orice caz, vei simți la mână dacă procedezi corect. Caută să nu forțezi, elementele Venta se întrepătrund perfect, vei ști când mergi în direcția bună.

Pasul 3:

Scoate cablul de alimentare din conectorul de la motor. Îndepărtează motorul și cablul de alimentare de carcasa superioară a aparatului.

Pasul 4:

Golește cuva inferioară a aparatului cu tot ce s-a adunat în ea.

Pasul 5:

Curăță palele ventilatorului cu o cârpă din microfibre puțin umedă (dar nu clăti cu apă apoi!). Cu aceeași cărpă poți curăța carcasa superioară și cuva interioară iar apoi să le clătești cu apă caldă.

Pasul 6:

Clătește discurile cu apă caldă, dar fără a folosi vreo cârpă, ci doar apă.

Pasul 7:

Așează discul înapoi în cuva inferioară și umple cuva cu apă până la linia indicată. Apoi adaugă doza necesară pentru următoarele două săptămâni (pe recipientul de aditiv igienic ai linii negre care indică doza necesară pentru modelul tău).

Pasul 8:

Așează carcasa superioară pe cuva inferioară. Reconectează cablul de alimentare la conectorul motorului.

Pasul 9:

Apropie cele patru laturi ale carcasei superioare începând cu laturile care au fante, apoi apasă clapetele de blocare (de pe consola) din marginile exterioare.

Gata, asta a fost tot! Acum va trebui doar să adaugi apă timp de două săptămâni, pe măsură ce aceasta este evaporată, iar aerul din încăpere este umidificat și purificat.