Beneficiile utilizării

Umiditatea in casa, variabila cheie a sănătății și frumuseții tale!

umiditatea-si-frumusetea
De ce este important nivelul de umiditate

Umiditatea in casa este o variabilă importantă pentru sănătatea noastră, dar pe care deseori o ignorăm. E bine însă bine de știut atunci când nivelul de umiditate in camera in care stăm este mai mic decât în mod normal. Acest lucru poate avea efecte negative asupra organismului nostru. Vom avea probleme cu sinusurile și gat iritat, mâncărimi ale ochilor, piele uscată,  insomnii.

Dacă analizăm în amănunt fiecare problemă în parte putem observa cât de mult suferă organismul nostru din cauza umidității scăzute.

Daca totusi ignor problema?

S-a demonstrat faptul că o expunere continuă la umiditate scăzută poate usca și inflama mucoasa tractului respirator. Când această barieră naturală nu mai funcționează corespunzător, poate crește riscul răcelilor și a altor infecții. Mai mult, când umidtatea in casa este scăzută anumiți viruși pot fi capabili să supraviețuiască mai mult. Acest lucru crește și mai mult riscul de a contracta o infecție.

Simptome ale aerului neoptim

Dacă te lupți cu senzația de ochi uscați și iritați, umiditatea scăzută ar putea fi un factor, deoarece aceasta poate cauza evaporarea lacrimilor. Acest lucru poate perturba echilibrul necesar de umiditate pentru suprafața unui ochi sănătos.

Umiditatea redusă combinată cu temperatura rece provenita de la aerul condiționat tinde să facă ravagii și asupra pielii noastre. În timp pot apărea ridurile sau pete inestetice greu de tratat. Multe persoane se confruntă cu senzația de piele uscată chiar și pe timpul verii, ceea ce ar trebui sa fie un semnal de alarmă pentru aspectul lor fizic și nu numai.

Efectele umidității scăzute se pot vedea deseori și pe chipul persoanelor care par mereu obosite. Acest fapt se datorează lipsei unui somn odihnitor, care uneori se transformă chiar în insomnie. Astfel, pe lângă problemele tenului uscat pot apărea și cearcănele, un element deloc estetic, în special pentru femei.

Ce ai de facut

Majoritatea efectelor negative asupra sănătății cauzate de un nivel redus de umiditate in camera in casa petrecem cel mai mult timp vor fi minimizate prin menținerea unui nivel optim al umidității între 40 și 60%. Acest lucru necesită o umidificare constantă a aerului din casă atât pe timpul iernii cât și pe timpul verii.

umiditatea-in-casaÎn primul rând Venta vă recomandă să măsurați umiditatea in casa cu ajutorul unui termo-hidrometru. Dacă rezultatele măsurătorilor arată că vă confruntați cu un nivel al umidității scăzut, atunci este recomandată folosirea constantă a unui umidificator și purificator, care vă poate ajuta să preveniți efectele negative create de umiditatea scăzută asupra corpului vostru!

În plus, odată ce veți începe să folosiți umidificatorul și purificatorul  2 în 1 veți observa că tenul vostru va fi mult mai curat, hidratat și luminos, iar starea de bine din interior, datorata unui somn odihnitor se va vedea în fiecare zi pe chipul vostru!.

 

Postări simliare