Drept de retur
În primele 14 zile de la achiziție
Garantie
2 ani pentru toate aparatele Venta
Comunitate suport
Pentru orice întrebare sau nelămurire
Florile și copacii înfloriți din această perioadă a anului sunt o adevărată bucurie pentru toți. Însă poate sunteți unul dintre milioanele de oameni care au alergii sezoniere. Această perioadă se traduce deseori prin simptome precum strănut, congestie, curgerea nasului, mâncărimi ale ochilor și alte simptome deranjante. Alergiile sezoniere – numite și “febra fânului” sau rinita alergică – îi pot face nefericiți pe mulți dintre noi!
Una dintre cele mai mari neplăceri ale sezonului o reprezintă alergiile cauzate de polen. Prezente sub forma unor particule mici eliberate în aer de copaci, flori și ierburi, acestea fertilizează alte plante. Astfel, în timp ce pentru natură polenul este indispensabil, pentru cei cu un sistem imunitar hipersensibil este un mare inamic. Iar umiditatea aerului contribuie din plin la funcționarea necorespunzătoare a organismului uman. Organismul luptă împotriva polenului pentru a ne scăpa, provocând adevărate probleme care ne afectează viața socială.
În cazul persoanelor cu un sistem imunitar eficient, polenul nu reprezintă nicio problemă. Însă, când vine vorba de cei cu hipersensibilitate imunitară, organismul percepe polenul ca pe un invadator și scoate la înaintare armele sale. Cea mai importantă este substanţa antibacteriană numită histamină. Aceasta atacă alergenul, dar totodată declanşează și alte efecte secundare, adică tocmai simptomele alergiilor.
“Febra fânului”, cum este numită generic alergia provocată de polen. Aproximativ 5% din populaţia ţării noastre este afectată, potrivit specialiştilor, şi ne poate crea probleme pe toată durata sezonului cald, din primăvara până în toamnă. Indiferent dacă forma de manifestare este una uşoară sau una agresiva, netratată corespunzător această alergie se poate transforma în astm alergic.
Cel mai frecvent, medicii recomandă tratament pentru simptomatologia alergiilor, şi nu pentru cauzele lor, motiv pentru care mulţi români rămân suferinzi de alergii ani întregi. Chestionarele de calitate arată chiar că pentru majoritatea pacienţilor alergiile sunt la fel de greu de suportat precum bolile cronice. Stilul de viaţă este puternic afectat în tot acest sezon al alergiilor.
Ca în cazul oricărei afecțiuni, prevenţia este cea mai bună soluţie în lupta împotriva alergiilor. Presupune administrarea antihistemicelor orale înaintea deplasărilor în aer liber şi evitarea ieşirilor din casă dimineaţa. Iată câteva recomandări în plus pentru a preveni simptomele alergiilor.
Dacă folosiţi aerul condiţionat este recomandat să aveţi în casă un umidificator de camera pentru a nu întâmpina ulterior probleme ale căilor respiratorii.
Polenul este purtat peste tot de către curenţii de aer şi astfel pătrunde inclusiv în locuinţe sau spaţii de birouri. De aceea, folosirea unui purificator de aer ajută la o gestionare mai bună a alergiilor sezoniere. Iar pentru a fi cât mai eficienți în combaterea alergiilor și în păstrarea unui nivel optim al umidității în încăperea unde locuiți sau lucrați, vă recomandăm aparatul cu tehnologie unică 2 în 1 – umidificatorul și purificatorul Venta!
Comandă acum umidificatorul de aer suprem! Detalii aici!