Alege un umidificator de camera! Spune NU alergiilor de sezon!

Alege un umidificator de camera! Spune NU alergiilor de sezon!

  • 21 mai 0

umidificator-de-camera

Florile și copacii înfloriți din această perioadă a anului sunt o adevărată bucurie pentru toți. Însă dacă sunteți unul dintre milioanele de oameni care au alergii sezoniere, această perioadă se traduce deseori prin simptome precum strănut, congestie, curgerea nasului, mâncărimi ale ochilor și alte simptome deranjante. Alergiile sezoniere – numite și “febra fânului” sau rinita alergică – îi pot face nefericiți pe mulți dintre noi!

Una dintre cele mai mari neplăceri ale sezonului o reprezintă alergiile cauzate de polen, prezent sub forma unor particule mici eliberate în aer de copaci, flori și ierburi, pentru a fertiliza alte plante. Astfel, în timp ce pentru natură polenul este indispensabil, pentru cei cu un sistem imunitar hipersensibil este un mare inamic împotriva căruia organismul luptă pentru a ne scăpa, provocând adevărate probleme care ne afectează viața socială.

În cazul persoanelor cu un sistem imunitar eficient, polenul nu reprezintă nicio problemă. Însă, când vine vorba de cei cu hipersensibilitate imunitară, organismul percepe polenul ca pe un invadator și scoate la înaintare armele sale, cea mai importantă fiind substanţa antibacteriană numită histamină. Aceasta atacă alergenul, dar totodată declanşează și alte efecte secundare, adică tocmai simptomele alergiilor.

purificator-de-aer

“Febra fânului”, cum este numită generic alergia provocată de polen, afectează aproximativ 5% din populaţia ţării noastre, potrivit specialiştilor, şi ne poate crea probleme pe toată durata sezonului cald, din primăvara până în toamnă. Indiferent dacă forma de manifestare este una uşoară sau una agresiva, netratată corespunzător această alergie se poate transforma în astm alergic.

Cel mai frecvent, medicii recomandă tratament pentru simptomatologia alergiilor, şi nu pentru cauzele lor, motiv pentru care mulţi români rămân suferinzi de alergii ani întregi. Chestionarele de calitate arată chiar că pentru majoritatea pacienţilor alergiile sunt la fel de greu de suportat precum bolile cronice, stilul de viaţă fiind puternic afectat în tot acest sezon al alergiilor.

Ca în cazul oricărei afecțiuni, prevenţia fiind cea mai bună soluţie în lupta împotriva alergiilor. De la administrarea antihistemicelor orale înaintea deplasărilor în aer liber şi până la evitarea cât mai mult cu putinţă a ieşirilor din casă dimineaţa. Iată câteva recomandări în plus pentru a preveni simptomele alergiilor.

Reduceți expunerea la contactul cu alergenii utilizand un umidificator de camera / purificator de aer

  • staţi în spaţii interioare în zilele uscate şi cu vânt – cel mai bun moment în care să ieşiţi din casă fiind după o ploaie bună, care ajută la curăţirea aerului de polen;
  • delegaţi unei alte persoane responsabilităţile precum tunderea gazonului sau alte treburi de grădinărit care favorizează răspândirea alergenilor;
  • schimbaţi-vă hainele pe care le-aţi purtat afară şi faceţi un duş pentru a înlătura polenul de pe piele şi din păr;
  • nu uscaţi hainele în aer liber – polenul se poate lipi pe aşternuturi şi prosoape;
  • în timpul treburilor gospodăreşti desfăşurate în aer liber, purtaţi o mască împotriva prafului;
  • de asemenea, evitaţi să desfăşuraţi activităţi în aer liber dis-de-dimineaţă, pentru că acela este momentul în care cantitatea de polen este la cel mai ridicat nivel;
  • utilizaţi aerul condiţionat în casă sau maşină, pentru a evita deschiderea geamurilor şi, astfel, pătrunderea polenului în interior.

Sfat: dacă folosiţi în exces aerul condiţionat este recomandat să aveţi în casă un umidificator de camera pentru a nu întâmpina ulterior probleme ale căilor respiratorii.

Păstraţi în interiorul încăperii un aer purificat

  • curăţaţi deseori podelele cu un aspirator care să aibă prevăzut un filtru HEPA;
  • utilizaţi un purificator de aer / umidificator de camera care „spală aerul” eliminând astfel alergenii;

umidificator-cameraPolenul este purtat peste tot de către curenţii de aer şi astfel pătrunde inclusiv în locuinţe sau spaţii de birouri. De aceea, folosirea unui purificator de aer ajută la o gestionare mai bună a alergiilor sezoniere. Iar pentru a fi cât mai eficienți în combaterea alergiilor și în păstrarea unui nivel optim al umidității în încăperea unde locuiți sau lucrați, vă recomandăm aparatul cu tehnologie unică 2 în 1 –  umidificatorul și purificatorul Venta!

 

Pentru mai multe detalii și informații, nu ezitați să ne contactați!

Venta Romania Facebook Likebox