WhatsApp chat

5 sfaturi pentru a crea un mediu prietenos pentru cei ce suferă de astm

5 sfaturi pentru a crea un mediu prietenos pentru cei ce suferă de astm

 • 11 apr. Oprit

Pentru adulții activi, atacurile de astm pot fi neplăcute și pot afecta productivitatea la birou, cât și în timpul liber, acasă. Iată 5 tipsuri pentru a crea un spațiu prietenos pentru astmatici.

Ce este astmul bronsic?

Această afecțiune este o boală cronică inflamatorie ce afectează bronhiile. Pe fondul inflamației cronice din bronhii la pacienții afectați se produc episodic crize: spasme ale bronhiilor, care se îngustează brusc și pacientul simte că se sufocă, îi este mai greu să expire decât să inspire aer, se aud zgomote (șuierături) la respirație. Această boală este cea mai răspândită boală cronică din România. Atacurile ușoare pot înceta fără remediu sau tratament, însă remediul sau tratamentul amelioreaza simtomele și grăbește procesul de vindecare. Tratamentul adecvat poate, de asemenea, reduce riscul atacurilor viitoare.

Iată 5 recomandări pentru a crea un mediu prietenos pentru oamenii cu această afecțiune:

 1. Identifică declanșatorii crizelor de astm

Cei ce suferă de astm au aceiași factori declanșatori cu cei care au alergii severe. Identificând corect acești factori declanșatori poți face un bine unui număr mai mare de oameni din jurul tău. Câțiva declanșatori comuni sunt:

 • Covoare și mochete -pot găzdui o mulțime de acarieni, praf, spori de mucegai, în special dacă nu sunt întreținute periodic.
 • Produse chimice de curățenie – acestea sunt un factor de stres din cauza efectului iritant pe care îl au pe căile respiratorii;
 • Părul de animale, unii dintre noi care avem animale de casă vom aduce inevitabil păr pe haine și în spațiul de lucru;
 • Alergeni din aer, polen, puf, praf industrial, metale grele, vapori de origine petrolieră;
 • Mentenanța deficitară a sistemului de ventilație al spațiului, care din varii motive poate fi o sursă de particule aeropurtate ce pot fi declanșatori de crize alergice și/sau astm;

 

 1. Îmbunătățește calitatea aerului din interior

Cu toate că nu credem că vei putea reamenaja spațiul, sunt câteva metode de a crea un mediu prietenos cu cei ce suferă de astm. Iar cu un purificator de aer vei avea rezultate remarcabile.

 • Cu aducerea unor plante în spațiu vei vedea imediat o îmbunătățire a aerului. Nu e valabil dacă alegi flori cu un puternic parfum, va avea efect advers.
 • Aerisește mai des. Aerul de afară este de 7-10 ori mai curat decât cel din interior. O fereastră deschisă poate face minuni.
 • Verifică umiditatea aerului din interior. O umiditate prea mare sau prea mică va favoriza disconfortul celor ce suferă de alergii sau astm. O umiditate constantă în jurul valorii de 50% este ideală.
 • Verifică periodic instalațiile de aer condiționat, sau de ventilație și schimbă filtrele la timp. Astfel vei avea certitudinea că acestea nu sunt un factor declanșator.

 

 1. Păstrează curat spațiul în care petreci majoritatea timpului

De obicei un mediu curat este benefic tuturor. Iar dacă printr-un program de curățenie periodică asiguri continuitate, e un mare beneficiu pentru cei din jur. Aici poți acorda mai multă atenție zonelor cu multă hârtie, care de obicei produce un praf fin în aer. Umiditatea corectă va menține acest praf la nivelul podelelor.

Dacă locul tău de muncă este curățat zilnic de o echipă profesională, află ce detergenți folosesc pentru a te asigura că nu există factori toxici și nu afectează vreun membru al echipei tale. E important și să comunici eficient cu cei din jur pentru a afla câte ceva despre fiecare, implicit și problemele sale (dacă există).

 1. Creează un PLAN DE ACTIUNE ÎMPOTRIVA ASTMULUI

Sunt câteva fundații care susțin lupta împotriva astmului. Cu toate acestea poți pune la un loc vizibil de toți un mic ghid de menținere a calității aerului, în care să îi implici și să îi responsabilizezi pe toți. Un astfel de plan are șanse mari de a fi respectat de colegii tăi, fiind un gest altruist și gratuit. Fie că va trebui să se respecte programul de aerisire sau chiar curățenia, e un mare plus pentru toată lumea.

 

 1. Ține medicamentele aproape

Dacă tu suferi de astm, sigur știi că a avea la îndemână medicamentele ce pot opri o criză de astm e de importanță critică. Dacă ai o echipă unde există bolnavi de astm, ar fi ideal să incluzi în trusa de prim-ajutor câteva medicamente ca remediu de astm sau care tratează crizele de astm. Asta îți va aduce un mare plus de popularitate.

 

Recomandările noastre

Ne place să credem că ne pricepem la calitatea aerului. De aceea ne dorim să un remediu pentru astm si sa afli ce poți face cu calitatea aerului pentru a ridica standardul de calitate a spațiului tău de lucru. Am dori să îți recomandăm un umidificator de aer premium, care să îți mențină un prag de umiditate, dar care are și un filtru HEPA ce poate reține 99,95% din toate particulele aeropurtate. Detalii AICI.

 

Sasfesigned seal