WhatsApp chat

Termohigrometru – aparatul care nu trebuie să lipsească din casa ta

Termohigrometru – aparatul care nu trebuie să lipsească din casa ta

  • 14 mart. Oprit

De ce ai nevoie de un termohigrometru în camera copilului?

Suntem 66% apă. Noi și copiii noștri chiar mai mult!

Termohigrometru – aparatul care nu trebuie să lipsească din casa ta. Pornind de la această afirmație și ajungând în camera copilului, vom constata că venind dintr-un mediu umed, bebelușului îi va fi foarte greu să respire un aer uscat, așa cum e în unele locuințe.

Uneori când copilașii noștri au dificultăți de respirație, se îmbolnăvesc mai des de răceli sau de boli respiratorii, prima întrebare ar trebui să fie: Ce umiditate este în camera copilului meu?

Aparatul care îmi spune ce umiditate este în aer se numește termohigrometru. Acest aparat arată temperatura în casă și nivelul de umiditate din aerul pe care-l respir.

E important să știu nivelul de umiditate cu un termohigrometru/higrometru pentru ca, în funcție de acesta să pot lua măsuri:

  1. Umiditatea între 20-35 %, am nevoie urgent de un umidificator de aer.
  2. Umiditatea între 45-60 %, se recomandă un purificator de aer.
  3. Umiditatea peste 70 %, am nevoie de un dezumidificator de aer.

De multe ori, oamenii se plâng că au gâtul uscat când se trezesc dimineața. Au dificultăți în a respira, se trezesc noaptea să bea apă din cauza aerului uscat. Atunci când termohigrometrul indica umiditatea aerului în casa dumneavoastră sub 40%, copilul va avea aceleași simptome ca dumneavoastră. Le va simți mai acut, doar că nu va ști să le comunice verbal. În schimb le comunică prin comportamentul lui. Din cauza disconfortului creat de umiditatea scazută în cameră, copilul are o stare de neliniște, nimic nu-i convine, nu reușește să fie concentrat la ceea ce face, nu are un somn odihnitor.

Pentru toate aceste mici probleme (ce pot deveni mari…), puteți găsi o rezolvare cu un umidificator de aer, ce va restabili nivelul de umiditate la cote confortabile. Iar odată cu sosirea primăverii și implicit cu o aerisire mai de durată a spațiilor de locuit, acest mic umidificator de aer va reține și praful și polenul de la copacii proaspăt înfloriți.

Ajută respirația copilului tău creându-i un mediu sănătos și o calitate bună a aerului.

Vă recomand să trăim proverbul:  un om informat este un om protejat!

Sasfesigned seal