Întrebări frecvente

Cat de des trebuie umplut rezervorul?
Rezervorul este indicat sa se reumple zilnic pentru a avea suficienta apa. Pentru mediile foarte uscate sau in timpul primelor zile de folosire, se poate observa ca apa se evapora mult mai repede. 
Cum se intretine Umidificatorul Venta?
La fiecare 10-14 zile, carcasa inferioara ar trebui stearsa cu un burete umed. Dispozitivul de discuri ar trebui clatit si/sau periat cu o perie sau cu un burete. Periodic, Solutia de curatat Venta poate fi folosita pentru o curatare mai profunda. Atentie: a nu se introduce apa la motor. Pentru mai multe informatii va rugam cititi Manualul de Instructiuni.
Ce procedura se aplica daca aparatul nu a mai fost folosit de mult timp?
Se face doar o curatare generala cu Solutia de curatat Venta inainte de folosirea Umidificatorului si Purificatorului Venta. Sfat: Folosirea Solutiei de curatat Venta este recomandata inainte de depozitarea aparatului pentru o perioada mai lunga de timp, pentru indepartarea depozitelor de minerale ce ar putea sa se formeze in timp.
Mai adaug Aditiv atunci cand aparatul a ramas fara apa?
Nu, deoarece continutul Aditivului de tratare a apei nu se evapora. Doar adaugati apa proaspata pentru a reactiva Aditivul de tratare a apei. O doza va proteja aparatul de “umplerea” cu depuneri pentru 10-14 zile.
Ce se intampla daca aparatul ramane fara apa?
Aditivul Venta de tratare a apei nu se evapora niciodata impreuna cu apa! Acesta retine mizeriile si particulele de praf colectate din aer pe fundul carcasei inferioare unde ramane pana cand este spalat. Totusi, Aparatul Venta umidifica si purifica doar atunci cand are apa. Daca apa s-a evaporat in intregime, functionarea aparatului nu este afectata, insa eficienta este nula.
Este necesara folosirea Aditivului Venta de tratarea a apei ?
Da. Aditivul igienic Venta de tratare a apei previne formarea depunerilor de minerale greu si dificil de indepartat – orice sediment poate fi cu usurinta clatit. In plus, Aditivul Venta imbunatateste eficienta aparatului, creand o pelicula fina pe suprafata discurilor permitand folosirea la maxim a fiecarei suprafate a dispozitivului de discuri. Aditivul igienic Venta de tratare a apei previne, de asemenea, mirosurile neplacute si are rolul de a retine particulele de praf sau orice mizerie pana la 10 microni.
Usile si ferestrele deschise afecteaza eficienta Aparatului Venta?
Aparatul functioneaza cel mai bine in incaperi inchise pentru a mentine un nivel constant de umiditate – asa cum se tin inchise usile si ferestrele atunci cand aparatul de aer conditionat este pornit. Usile dintre camere pot fi deschise pentru circularea aerului. Totusi, aerisirea camerei se poate face fara probleme periodic (dimineata si/sau seara) sau de cate ori este necesar. Desi nivelul de umiditate va scadea, va reveni usor la nivelul optim dupa inchiderea ferestrelor sau usilor de aerisire.
Unde amplasez Aparatul Venta?
Umidificatorul si Purificatorul Venta trebuie amplasat cat mai strategic pentru a putea sa absoarba cat mai mult aer. Amplasarea trebuie sa se faca astfel incat aerul sa fie absorbit prin partea superioara a aparatului si emanat prin partile laterale. Este necesar sa se lase un spatiu deschis in ambele parti laterale de cel putin 20 cm pentru a permite circularea aerului.
Poate supra-umidifica Aparatul Venta aerul din incapere?
Nu. Acest lucru nu este posibil datorita modului in care a fost construit si gandit Sistemul. Peste un anumit nivel al umiditatii aerul devine mai greu, facand imposibila evaporarea. Astfel, se evapora doar aerul cu o greutate si umiditate optima. (vezi si intrebarea 2)
Care este nivelul de umiditate optim?
Un nivel optim de umiditate recomandat de medici este intre 45-55%. Cativa factori ce afecteaza nivelul de umiditate sunt: caldura/frigul, izolatia casei, amplasarea casei, circulatia aerului si cantitatea de apa din aparat (este indicat sa se reumple zilnic aparatul pentru a avea suficienta apa). 
Cand este indicat sa pornesc Aparatul de Umidificat?
Datorita multiplelor efecte benefice: purifica aerul de praful domestic, noxe, curata aerul de mirosuri neplacute, umidifica aerul uscat de la sistemul de incalzire sau cel de racire (aparatele de aer conditionat racesc dar si dezumidifica aerul), toate acestea avand un impact direct asupra sanatatii noastre, chiar daca nu sesizam intotdeauna nevoia de aer umidificat sau curatat, producatorii recomanda folosirea aparatului tot timpul. Datorita constructiei simple si robuste, acesta este construit sa dureze o viata. Ca si energie consumata, este foarte economic consumul fiind mai mic ca cel al unui bec de 40W.
Cum umidifica Aparatul Venta?
In aceeasi operatie, aerul este absorbit in aparat prin partea superioara si trecut prin sistemul de discuri, spalat si umidificat, incarcat cu exact nivelul optim de umiditate conform calculelor producatorului si eliminat prin lateral in incapere. In momentul in care s-a atins nivelul optim de umiditate in intreaga incapere , apa nu se va mai evapora datorita modului in care a fost construit sistemul, astfel incat nu poate elimina aer cu un nivel mai mare de umiditate, datorita greutatii acestuia. In acest mod, orice exces de umiditate este exclus.
Cum purifica Aparatul Venta?
Odata cu aerul uscat, particulele purtate de acesta (praf domestic, polen, fum de tigara, praf poluat), sunt efectiv trase inauntru prin intermediul ventilatorului si apoi fortate sa treaca printr-un sistem de discuri rotative inovat de Venta. Particulele se lipesc de paletele ude ale discului si sunt trase in apa. Totusi, doar apa pura se evapora datorita Aditivului Igienic Venta care, retine particulele mici pana la 10 microni. Particulele colectate raman pe fundul aparatului si pot fi clatite/sterse la fiecare 10-14 zile. Acelasi sistem de discuri scoate aerul din apa si il aduce la nivelul aceluiasi ventilator care, dintr-o noua pozitie, va forta aerul sa iasa din aparat spalat si purificat. (vezi si pagina tehnologia Venta)